13 Ağustos 2013 Salı

Fırında Alabalık - Oktay Usta

HAZIRLANIŞI: Yağlanmış fırın tepsisine ayıklanmış ve dilimlenmiş balıkları diziyoruz. Üzerlerine birer parça defne yaprağı, üzerine de bir dilim limon koyuyoruz.
Sarımsakları minik doğruyoruz ve balıkların üzerine serpiyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Üstüne zeytinyağı döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Garnitürü için, patatesleri soyuyoruz ve elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine patatesleri koyuyoruz. Üzerine de sıvıyağ döküyoruz.Tuzunu ve karabiberini atıp harmanlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Servis tabağının ortasına karışık yeşillikleri koyuyoruz. Rokayı elimizle kırıp ortaya koyuyoruz. Kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz. Çeri domatesleri de doğrayıp salatamızı süslüyoruz. Kenarlara minik marul yapraklarını diziyoruz. Salatanın kenarına balık dilimlerini diziyoruz. Patatesleri de koyarak
servis ediyoruz.



FIRINDA ALABALIK


2 alabalık
defne yaprağı
2 diş sarımsak
limon
zeytinyağı
tuz
karabiber
SALATASI İÇİN:
çeri domates
roka
soya filizi
karışık yeşillik
kırmızı soğan
marul
GARNİTÜRÜ İÇİN:
2 patates
zeytinyağı
tuz
karabiber

1 yorum: