Margarinle yağladığımız kek kalıbına kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, sütü ve toz şekeri tencereye alıyoruz ve ocağa alıyoruz. Kakaosunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Çikolatayı kırarak ilave ediyoruz. Çikolata eriyince tereyağını koyuyoruz. Kekimiz pişip ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çeviriyoruz.
Kalıbın içine çikolata sosun bir kısmını döküyoruz ve keki tekrar kalıba oturtuyoruz. Kalan sosu da üzerine gezdirerek döküyoruz. Sosu iyice çekmesi için kürdan da batırabiliriz. Dilimliyoruz ve sosa ters düz yatırdıktan sonra servis ediyoruz.
FINDIKLI ÇİKOLATALI ISLAK KEK
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 pk. kabartma tozu
1 çorba k. kakao
3 çorba k. toz fındık
5 çorba k. tepeleme un
SOSU İÇİN:
2 su b. süt
1 çay b. toz şeker
100 gr. bitter çikolata
1 çorba k. kakao
1 çorba k. tereyağı
2 su b. süt
1 çay b. toz şeker
100 gr. bitter çikolata
1 çorba k. kakao
1 çorba k. tereyağı
YanıtlaSilSell your House Fast in Alanya
Sell your House Fast in Alanya